zaterdag 3 november 2012

Geperste sinaasappels


Nu we midden in de herfst zitten (met de winter nog voor boeg), probeer ik er extra op te letten dat we genoeg vitamines binnen krijgen. Dus op naar de markt voor lekker perssinaasappels! Helaas valt een eenvoudig geperste sinaasappel niet zo in de smaak bij mijn kinderen. Wat het beste werkt als ze iets niet lusten, is er net wat meer werk van maken om er zo iets 'lekkerders' van te maken. Ja, dat betekent inderdaad meestal ook wat meer werk! Maar als ze het dan ophebben en dus weer wat 'gezonds' binnen hebben gekregen, ben ik een happy mamma!

Hier drie echt super simpele drankjes met geperste sinaasappels en echt niet veel werk! Ook heel leuk om samen met je kinderen te doen, meteen een van de beste manier om ze aan het eten of in dit geval drinken te krijgen! M. en ik hebben vanochtend de sinaasappel-cocktail samen gemaakt en hij heeft de sinaasappels (met een beetje hulp) helemaal zelf uitgeperst. Hij was reuze trost op zichzelf! 

Sinaasappel-sapje
Nodig voor 3 glazen: 7 perssinaasappels en diksap exotische mix (wij gebruiken die van het Jumbo-huismerk).
Pers de sinaasappels uit. Doe een klein scheutje/bodempje diksap in een glas. Vul aan met geperste sinaasappelsap, iets meer dan de helft van het glas en maak het glas vol met een scheutje water. Even roeren en klaar is kees. Afhankelijk van hoe zuur de sinaasappels zijn, voeg je natuurlijk meer of minder diksap toe.

Sinaasappel-cocktail
Nodig voor 3 glazen: 5 perssinaasappels en pak Taksi. Pers de sinaasappels uit. Verdeel het sap over de drie glazen en voor naar smaak Taksi toe. Even roeren om te mengen. Versier het glas eventueel met een partje sinaasappel en een vrolijk rietje.

Sinaasappel-yoghurt drank
Nodig voor 3 glazen: 1 banaan, 5 perssinaasappels, 5 dl yoghurt en suiker naar smaak.
Pers de sinaasappels uit. Pureer de banaan met de keukenmachine, staafmixer of gewoon met de hand. Meng het sinaasappelsap, gepureerde banaan en de yoghurt door elkaar. Breng op smaak met suiker.
Plaatje: California Winter Oranges van Randy son of Robert