zondag 6 september 2015

Zelf tortilla maken



Wil je zoonlief de keuken in sturen om quesadilla's te maken, blijkt dat we helemaal geen tortilla's in huis hebben. Dan kun je natuurlijk naar de winkel gaan, maar je kunt ze ook zelf maken. Ik koos voor het laatste, omdat hier in de buurt op zondagochtend geen supermarkt open is.

Ingrediënten voor 6 kleine en 8 grote tortilla’s
  • 180 gram bloem
  • 70 gram volkoren bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels olie
  • 110 ml lauw warm water

Meng alle ingrediënten behalve het water door elkaar, voeg beetje bij beetje het water toe en kneed er een soepel deeg van. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten.

Verdeel het deeg in bolletjes. Strooi een beetje bloem op het aanrecht. Rol nu een voor een de bolletjes uit tot een grote ronde lap. Probeer het zo dun mogelijk te krijgen. Keer de deeglap regelmatig, zodat ie niet gaat plakken.

Je kunt nu de eerste tortilla gaan bakken, terwijl je verder gaat met uitrollen van de rest.

Voor het bakken verwarm je een koekenpan zonder olie of boter en leg je de uitgerolde deeglap in de pan. Bak tot de onderkant lichtbruin is en draai hem vervolgens om. Bak de tortilla niet te lang of op te hoog vuur, want dan worden ze hard. 1 á 2 minuten per kant op middelhoog vuur werkte bij mij goed. Bak zo alle bolletjes gaar.

Ik bewaarde ze onder een vochtige theedoek om te zorgen dat ze niet hard worden. Je kunt ze dan meteen gebruiken. Je kunt ze ook invriezen, leg dan een stukje bakpapier tussen iedere tortilla.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten