donderdag 19 november 2015

Bananenbrood (toegevoegde suikervrij en lactosevrij)



Een paar weken geleden at ik dit bananenbrood bij een vriendin en vroeg haar het recept. Het is eigenlijk bijna meer een cake dan een brood. Vandaag maakte ik het zelf. Echt heel lekker!
Het brood wordt gezoet door de gepureerde bananen en natuurlijk de rozijnen. Je zou eventueel losse plakken kunnen invriezen om zo een gezond(er) tussendoortje op voorraad te hebben wat je ook nog eens makkelijk mee te kunnen.

Ingrediënten:

  • 300 gram volkoren meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/2 eetlepel speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 4 bananen
  • 80 ml. zonnebloemolie
  • 120 ml appelsap (in oorspronkelijke recept stond sinaasappelsap, maar dat had ik niet in huis)
  • 75 gram rozijnen
  • beetje boter en paneermeel om cakeblik mee in te vetten en te bestuiven
Materiaal: keukenmachine of blender, cakeblik

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met boter, bestuif met paneermeel en zet opzij.

Meng de droge ingrediënten: meel, bakpoeder, baksoda, speculaaskruiden en snufje zout. Pureer de gepelde bananen in keukenmachine of blender. Meng hier de andere 'natte' ingrediënten (olie, appelsap, rozijnen) door. Roer met een houten spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en schenk het beslag in de ingevette bakvorm. 

Bak het bananenbrood in ongeveer 40-50 minuten gaar en goudbruin. Stort het brood op een rooster en laat afkoelen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten