zondag 10 mei 2015

15 mei Food Revolution Day 2015



Op vrijdag 15 mei organiseert Jamie Oliver wederom  Food Revolution Day! Dit initiatief wordt wereldwijd door duizenden mensen ondersteund. Op deze dag komt jong en oud in ruim 70 landen in actie om het belang van gezond eten, samen koken en kennis over goede voeding te onderstrepen.

Dit jaar staat Food Revolution Day volledig in het thema van ‘fighting for food education’: strijden voor extra lessen om het overbrengen van kennis over goede voeding voor iedereen mogelijk te maken. Waarom? Omdat het super belangrijk is dat je je lichaam dagelijks voorziet van genoeg energie om te presteren op school en werk, maar ook omdat samen koken super gezellig en lekker is!

Op vrijdag 15 mei gaat Jamie ook koken! Misschien wel samen met jou? Hij maakt het broodje Boordevol. Eigenlijk vind ik de Engelse naam toch leuker: Squash it sandwiches, dit omdat je de groente die je gebruikt moet 'squashen'/pletten. Maar het broodje Boordevol zit inderdaad wel boordevol goede voedingsstoffen.

Vanaf 15 mei vind je op de site http://www.foodrevolutionday.com de digitale kookles waarin Jamie dit lekker gezonde broodje maakt. Hij neemt stap voor stap het recept samen met je door.

Leuk om met uw kind de keuken in te gaan en ‘samen met Jamie’ dit broodje te maken!
Hier vind je het recept van dit heerlijke broodje, handig om op tijd de ingrediƫnten in huis te halen.