zondag 17 januari 2016

Jamie's Smoothiepannekoeken



Een tijdje terug stond in de NRC een recept voor Smoothiepannenkoeken van Jamie Oliver uit 'Jamie's super food voor elke dag'. Het recept is bedoeld als ontbijt en deze zondagochtend had ik tijd om het uit te testen. Pannenkoeken zijn voor T. en M. altijd feest, zeker als ontbijt!

Ik paste het recept een beetje aan. Jamie gebruikt blauwe bessen of frambozen, aangezien ik die niet in huis had, maar wel een zak mangostukjes in de vriezer, gebruikte ik mango. En ik voegde een extra eitje en een snufje zout toe.

Tip van Jamie: je kunt het beslag (maximaal) drie dagen bewaren in de koelkast, zo kun je drie dagen je dag beginnen met verse pannenkoeken. "Easy peasy!!!"


Ingrediënten voor 4 porties:
  • 300 gram stukjes mango
  • 1 rijpe banaan
  • 170 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 250 gram volkoren meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • beetje zonnebloemolie om in te bakken
  • om te serveren: scheutje yoghurt, scheutje maple syrup of honing, kaneel en wat ongezouten gehakte noten

Meng de helft van de stukjes mango, gepelde banaan, melk, eieren, meel, bakpoeder en zout in een blender tot een glad pannenkoekenbeslag. Giet het beslag in een kom en schep er de andere helft mango voorzichtig door. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan. Schep voor drie kleinere pannenkoeken hoopjes beslag in de pan. Bak ze een paar minuten aan elke kant tot ze krokant en goudbruin zijn.

Houd ze warm in de oven of serveer ze meteen. Schenk en een beetje yoghurt over, snufje kaneel en een handjevol geroosterde nootjes en druppel er tenslotte nog wat maple syrup over.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten