zaterdag 17 december 2016

Hartige Bladerdeeg Kerstboompjes



In de Kerst-workshop vandaag maakte ik met een 'all girls'- groep hartige bladerdeeg Kerstboompjes, geïnspireerd door Pauline van Uit Paulines keuken.

Wil je ze ook maken? We maakten ze zo:

Ingrediënten voor 5 kerstboompjes:
1 pakje diepvriesbladerdeeg
1 blikje tomatenpuree
75 gram geraspte belegen kaas
Italiaanse kruiden
1 ei

Materiaal: kleine stervormige koek-uitsteker, bakkwastje, bakpapier.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg vijf plakjes op het werkblad. Besmeer ze met tomatenpuree, bestrooi met geraspte kaas en Italiaanse kruiden. Dek alle vijf de plakjes af met de resterende vijf plakjes.

Leg de vierkante balderdeeg-plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en snij met een mes uit iedere vierkant een simpele kerstboom: stukje stam en daarop een driehoek. Snijd aan weerszijden de boom in, zodat er ‘takken’ ontstaan. Vervolgens twist je deze ‘takken’.

Maak van het restje bladerdeeg nog een sterretje voor bovenop de boom. Gooi de restjes niet weg, maar bak deze lekker mee.

Klop het ei los en bestrijk de boompjes hiermee met het kwastje. Bak de kerstboompjes in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Ze zijn warm en koud lekker! 

Zoete variatietip: je kunt deze boompjes ook zoet maken door de bodem in te strijken met abrikozenjam en bestrooi de bovenkant, nadat je de boompjes met ei hebt bestreken, met kristalsuiker.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten