vrijdag 1 december 2017

Kruidenboter



Ik maakte deze week weer eens zelf kruidenboter en ik kreeg er veel complimentjes op. Dus op verzoek is hier het recept! Het foefje om een lekkere smeuïge kruidenboter te krijgen is om een klein deel gesmolten boter toe te voegen terwijl je de rest van de boter met in de keukenmachine of met de staaf/handmixer romig klopt!

Ingrediënten voor 5 porties

2 pakjes (ongezouten) roomboter (2x250 gram) op kamertemperatuur
30 gram peterselie
30 gram bieslook
4 teentjes knoflook
stukje schil van bio-citroen
scheutje vers citroensap
zout en peper

Materiaal: keukenmachine, staaf- of handmixer en steelpan.


Hak de kruiden fijn in keukenmachine, hakmolen van staafmixer of met de hand.

Snipper de knoflook fijn.

Rasp de schil van de citroen heel fijn.

Smelt 75 gram van de boter in een steelpan. Klop de overige boter romig in de keukenmachine of met de staaf/handmixer. Voeg de gesmolten boter toe en meng het goed.

Voeg de peterselie, bieslook, knoflook, geraspte citroenschil en scheutje citroensap toe en meng weer goed. Breng de kruidenboter op smaak met peper en zout. 

Je kunt kruidenboter heel goed invriezen!

Je kunt dit Met Smaak Kinderkookrecept Kruidenboter uitprinten, in een plastic mapje steken en zo je eigen kookboek maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten