dinsdag 17 juli 2018

Couscous-salade met tomaat, erwtjes, rookamandelen en granaatappelpitjes


Op 2 juli 2018 was de feestelijke afsluiting van de Superchefs in Moedercentrum Mama Lisi Limbrichterveld. We kregen bezoek van Dagblad De Limburger van verslaggever Kim Noah en fotograaf Rein Bollen. Kim schreef een heel leuk stukje en Rein maakte de mooie foto's en dat stukje met foto's stond op dinsdag 10 juli 2018 in de krant.


Hier het recept van de lekkere zomerse couscoussalade met tomaten, erwtjes, rookamandelen en granaatappelpitjes, die we maakten:

Ingrediƫnten voor 4 personen:
  •        350 gram couscous
  •        700 ml water
  •        6 el olijfolie
  •        1 citroen
  •        3 tomaten
  •        300 gram doperwten
  •        5 bosuitjes
  •        6 takjes peterselie
  •        3 takje munt
  •        groentebouillon-poeder
  •        75 gram rookamandelen
  •        1 granaatappel
  •        peper en zout
 
Breng 700 ml water aan de kook, voeg bouillonpoeder (volgens aanwijzing op verpakking) toe aan water en schenk dit over de couscous. Laat dit afgedekt 5 minuten wellen.

Pers de citroen uit. Maak een sausje van olijfolie, citroensap en peper en zout. Roer de couscous met een vork los, schep het sausje erdoor en laat de couscous afkoelen.

Kook erwtjes in 3 minuten gaar. Snij tomaten in kleine stukjes. Knip de bosui in ringetjes.Was de peterselie en de munt en knip de blaadjes klein.

Schep de groente en de kruiden door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Hak de rookamandelen fijn en haal de pitjes uit de granaatappel. Strooi de amandelen en granaatappelpitjes over de couscous.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten