woensdag 3 oktober 2018

Wurmenspaghetti van de Griezels



Vandaag begint de Kinderboekenweek 2018. Daarom kookte ik vandaag Wurmenspaghetti uit de Griezels van Roald Dahl. Mevrouw Griezel serveert spaghetti met echte wormen aan meneer Griezel. Meneer Griezel vindt de spaghetti niet zo lekker als anders!

In Het Grote Griezelkookboek van Roahl Dahl vind je een super leuk en lekker recept voor Wurmenspaghetti, gelukkig zonder echte wormen!


Ingrediënten voor 4 à 5 personen:
·        1 ui
·        2 stengels bleekselderij
·        1 teentje knoflook
·        1 blik gepelde tomaten
·        1 eetlepel tomatenpuree
·        1 eetlepel peterselie
·        1 theelepel suiker
·        1 laurierblad
·        2 wortels
·        200 gram fusilli tricolore
·        150 gram spaghetti
·        200 gram kaas
·        olijfolie

Materiaal: braadpan, kookpan, staafmixer, vergiet, rasp
 

Snipper de ui en de knoflook en snij de bleekselderij in stukjes. Knip of hak de peterselie fijn. Rasp de wortel en de kaas grof. 

Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui, knoflook en bleekselderij. Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten, suiker, laurierblaadje en peterselie toe. Breng de saus aan de kook en laat een halfuur pruttelen.
 
Breek de spaghetti in drieën. Breng in een grote pan water aan de kook. Doe een beetje zout in het water, doe de pasta in de pan en kook de pasta beetgaar.

Haal het laurierblaadje uit de saus en pureer de saus mooi glad met de staafmixer. Giet de pasta af.Breng de saus weer aan de kook en voeg de geraspte wortel toe. Breng op smaak met peper en zout.
 
Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erover en garneer met de geraspte kaas.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten