vrijdag 11 januari 2019

Chili sin carne met wraps



Vandaag maakte ik op basisschool De Wereldster voor het project Overheerlijk Overblijven deze vegetarische chili sin carne. Ik serveerde hem met wraps en wat rauwkost: worteltjes en komkommer. Het viel goed in de smaak!



Ingrediƫnten voor 4 personen:
  •      2 uien middelgroot
  •      3 paprika (rood en/of oranje)
  •      2 eetl. Jonnie Boer Picadillo (of andere Mexicaanse kruiden)
  •      blik mais
  •      blik kidneybonen
  •      1  blikje tomatenstukjes
  •      1 blikje tomatenpuree
  •      Griekse yoghurt
  •      8 volkoren wraps
  •     200 gram ijsbergsla
  •      Olijfolie
  •       Zout & peper
  •    Geraspte kaas 

Materiaal:  koekenpan, vergiet


Snij de uien klein en snij de paprika in blokjes. 

Maak blikken mais en kidneybonen open, doe mais en bonen in een vergiet en spoel goed af met water.

Fruit de ui in scheutje olijfolie aan in een kookpan, voeg de kruiden en de paprika toe en bak mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook deze even mee. 

Doe het blik tomatenstukjes in de pan en vul het blik met water en doe dit ook in de pan. Laat het geheel 10 minuten stoven. Proef en voeg nog peper en zout toe naar smaak.
 
Smeer beetje yoghurt op de wrap, leg er wat ijsbergsla op en verdeel er dan wat chili over en bestrooi met wat geraspte kaas. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten