donderdag 30 mei 2019

Geroosterde witte asperges uit de oven



Vanochtend stond  ik samen met een andere mevrouw bij de asperges bij de Albert Heijn. Samen vergeleken we de prijzen van de asperges die in de koeling lagen:

  • 500 gram asperges (ongeschild) in de aanbieding voor €2,99;
  • 400 gram geschilde asperges voor €5,49; 
  • een zak BuitenBeentjes (ongeschild) van 1 kilo voor €4,49.

Beiden kozen we voor de kilo-zak BuitenBeentjes! De BuitenBeentjes zijn zogenaamde 2e klasse groente en fruit met een afwijkende vorm of maat. Dit heeft helemaal niet met de smaak te maken!


Ik maak heel graag geroosterde groente uit de oven. Onlangs maakte ik voor de eerste keer geroosterde asperges uit de oven en dat vond ik zo lekker dat ze vandaag weer op het menu staan. Naast dat het heel lekker is, is het bereiden van groente in de oven ook super makkelijk: de oven doet het grootste deel  van het werk. Ja, je moet je groente natuurlijk wel zelf schoonmaken en snijden. Ik serveerde de asperges met gegratineerde tomaat en franse frietjes. 

Ingrediënten:
  • 1 kilo witte asperges
  • olijfolie
  • peper en zout
  • citroen-olijfolie

Materiaal: dunschiller, bakplaat en bakpapier.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges goed met de dunschiller vanaf net onder het kopje naar onder. Snijd 1 à 2 centimeter van de kontjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de asperges naast elkaar op de bakplaat. Schenk royale scheut olijfolie over de asperges en breng op smaak met snufje zout en peper.

Zet de bakplaat met asperges in de oven en rooster de asperges bruin en gaar in ongeveer 30 minuten. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van de dikte van de asperges.

Serveer de asperges meteen en sprenkel er een klein beetje citroen-olijfolie over!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten