woensdag 25 maart 2020

Amerikaanse dikke fluffy pancakes


Op een zonnige doordeweekse dag Amerikaanse dikke fluffy pancakes als ontbijt.......dat gebeurt normaal nooit.....maar door de Corona-virus is er tijd om een uitgebreid ontbijt te maken!

Doen jullie dat ook in deze rare tijd waarin we thuis moeten blijven..... het thuis gezellig maken/houden met iets lekkers te eten?


Ingrediƫnten voor 4 personen/24 stuks:
  • 6 eieren
  • 120 gram bloem
  • 120 gram volkoren speltmeel
  • 150 ml water 
  • 200 ml melk
  • 1 doosje diepvries bosbessen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • zout
  • zonnebloemolie


Materiaal: 2 beslagkommen, handmixer, koekenpan, maatbeker, opscheplepel en weegschaal


Splits de eieren. Doe de eiwitten in een beslagkom. Doe de eidooiers in de andere beslagkom. Klop de eiwitten stijf met de mixer. Doe bloem, meel, water, melk, bakpoeder en zout bij de eidooiers en klop met de mixer tot een mooi beslag.

Verwarm een scheutje olie in koekenpan. Schep met een opscheplepel hoopje beslag (ter grootte van een bierviltje), doe nog nog twee keer. Laat in iedere pancakes een aantal bessen 'vallen'.  Je bakt drie pancakes tegelijk. Bak zo door tot je beslag op is.

Serveer meteen, lekker met een scheutje yoghurt en maple syrup.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten