zondag 7 februari 2021

Bobby approved brownies (zonder toegevoegde suiker, gezoet met medjool dadels)

 


Ik kijk op social media graag naar Bobby van Flavcity. Ik ben verliefd op dochtertje Rose! 

Eén van de dingen die ik altijd leuk vind in het buitenland, is door de supermarkt lopen en rondneuzen. Nu kunnen we in Corona-tijd natuurlijk niet reizen en kom je dus ook niet in buitenlandse supermarkten. Met Bobby's tripje naar Amerikaanse supermarkten, kan ik toch online nog een beetje snuffelen!

Vandaag maakte ik Bobby's recept voor dadel-brownies. De brownies zijn in plaats van suiker gezoet met medjool dadels. Je kunt de brownie eventueel voor je hem in de oven zet bestrooien met pure chocolate chips.


Ingrediënten:

350 gram medjool dadels

4 eieren

80 gram cacao

80 gram amandelmeel

100 gram (glutenvrije) bloem

150 gram kokosolie

1 eetlepel bakpoeder

scheutje vanille-essence

snufje zout


Materiaal: bakpapier, beslagkom, brownie-vorm, keukenmachine, pannenlikker en weegschaal

Verwarm de oven voor op 170 graden. Verwijder de pitten uit de dadels en week ze 10 minuten in kokend water. Giet de dadels af en bewaar 50 ml van het vocht. 

Doe de dadels met het weekvocht in de keukenmachine en pureer de dadels. Maak de zijkanten van de keukenmachine schoon met de pannenlikker. 

Voeg één voor één de eieren toe aan de gepureerde dadels. Smelt de kokosolie, maar zorgt dat ie niet echt warm wordt. Doe de kokosolie en de vanille-essence in de keukenmachine en blender tot alles goed gemengd is.

Meng cacao, amandelmeel, bloem, bakpoeder en zout in beslagkom. Doe het mengsel in de keukenmachine en blender tot alles gemengd is.

Laat het beslag 5 minuten staan in de keukenmachine. 

Bekleed de bodem van de brownie-vorm met bakpapier. Doe het beslag in de brownie-vorm en bak de brownie gaar in de oven 30 à 35 minuten. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten