vrijdag 4 juni 2021

Gezonde nacho's met guacamole

We hebben er dit jaar wat langer op moeten wachten....mooie zonnige dagen. Maar nu schijnt de zon weer volop. Lekker buiten in de tuin met een lekker hapje en drankje!

Ik maakte deze gezonde nacho's met guacamole. 


 

Ingrediƫnten:

  • 3 volkoren tortilla’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels Mexicaanse kruidenmix
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel limoensap
  • peper en zout

Materiaal: bakkwastje, bakpapier, bakplaat, lepel, rooster, schaar of schilmes, serveerschaaltje, vork.

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Meng 3 eetlepels olie met 3 theelepels Mexicaanse kruiden.

Besmeer de tortilla’s met de kruidenolie.

Snij of knip de tortilla’s in driehoekjes.

Leg de driehoekjes op de bakplaat.

Zet de bakplaat in de oven en bak in 5 tot 7 minuten goudbruin.

Snij de avocado door midden en haal de pit eruit.

Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Prak het vruchtvlees helemaal fijn met een vork.

Hak het teentje knoflook fijn.

Doe gehakte knoflook, 1 eetlepel limoensap, peper en zout bij de avocado.

Meng alles goed.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de driehoekjes goed afkoelen op een rooster.

Serveer nacho's met de guacamole.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten