zondag 18 december 2016

Gingerbread Cookies


Bij de uitwisseling op Tennisclub Bunde bakte ik vandaag met 30 kinderen deze Gingerbread cookies. Wat was het leuk en wat rook het er heerlijk!
Ingrediënten:
350 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram lichtbruine basterdsuiker
130 gram boter in blokjes
1 ei
2 eetlepels golden syrup
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepel speculaaskruiden
snuf zout
extra bloem om aanrecht mee te bestuiven
eventueel glazuur om mee te versieren

Materiaal: bakplaat, bakpapier, beslagkom, kerst-uitsteekvormpjes

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe het bakmeel, suiker, de blokjes boter, het ei, de golden syrup, gemberpoeder, speculaaskruiden en snufje zout in een beslagkom. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot het eruit ziet als fijn broodkruim en kneed er daarna een samenhangend deeg van.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlakte tot het een dikte heeft van 1 cm. Rol het niet te dun, de koekjes zijn het lekkerste als ze wat dikker zijn. Steek er met vormpjes koekjes uit en leg ze op de bakplaat.

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster. Versier ze eventueel met glazuur.
Tip: het deeg wordt extra lekker als je het een nacht in de koelkast laat liggen, zodat de smaken goed in trekken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten