zondag 16 november 2014

MET SMAAK Kinderkookrecept Kruidnoten




Een aantal jaren geleden alweer maakte ik voor mezelf een receptenklapper met hierin de recepten die ik veel kookte. Die  klapper gebruik ik trouwens nog steeds.

Nu wil ik ook zo'n soort klapper voor mijn knullen maken. Met eenvoudige recepten die ze zelfstandig (of een beetje hulp) kunnen maken.

Het handige van zo'n klapper is dat je de recepten in plastic insteekhoesjes doet. Je kunt het recept dat je wilt gaan maken, makkelijk uit je klapper halen en op het aanrecht leggen. Mocht het recept vies worden, dan maak je het makkelijk schoon.

We beginnen met een recept voor kruidnootjes. Getest door mijn oudste van tien, die alleen even wat hulp nodig had bij het doorkneden van het deeg. En ze waren héérlijk!

Wil jij ook zo'n kookklapper maken, klik dan hier voor het kruidnootjes-recept. Veel (bak)plezier in de keuken!

Ingrediënten:
150 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram bruine basterdsuiker
½ eetlepel speculaaskruiden
snufje zout
60 gram koude roomboter
2 of 3 eetlepels melk
vershoudfolie en bakpapier


Meng het meel met de suiker, de speculaaskruiden en het zout. Snij de boter met twee messen in kleine stukjes en voeg de boter toe aan het meelmengsel. Kneed alles tot een samenhangend deeg.

Voeg beetje bij beetje de melk toe om een samenhangende bal te krijgen. Kijk even hoeveel melk je nodig hebt, je hoeft niet alle melk te gebruiken.

Pak de deegbal in met vershoudfolie en laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg even door. Vorm kleine balletjes van het deeg en druk ze een beetje aan.

Leg ze met een beetje tussenruimte op de bakplaat, anders plakken ze na het rijzen allemaal aan elkaar vast.

Bak de kruidnoten in het midden van de oven gaar in 15 tot 20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten