zondag 6 september 2015

Chop Chop Cooking Club Opdracht 4: Quesadilla met kaas, tomaat en bosui




Quesadilla's zijn voor de Mexicaanse en Tex-Mex keuken wat 'tosti's' zijn voor de Nederlandse. Letterlijk betekent het woord 'kaasdingetje'. Ze worden gemaakt van maïs- of bloemtortilla's. Ze worden vaak gegeten met pittige salsa's, chilisaus of met guacamole.

De basis van de quesadilla is de tortilla met kaas, maar je kunt ze met van alles vullen. Denk aan reepjes gare kip, ham, chorizo. Je kunt ze ook prima vegetarisch maken: denk aan bosuitjes, stukjes tomaat, maïskorrels, stukjes paprika, jalapeñopepers, kidneybonen, champignons.

Ingrediënten voor twee stuks:
  • 50 gram belegen kaas (in plakken of geraspt)
  • 2 lente-uitjes
  • 6 snoeptomaatjes
  • cayennepeper
  • scheutje olie (zonnebloem of olijf)
Materiaal: schaar, koekenpan, spatel.

Knip de bosui in kleine ringetjes met de schaar. Snij de tomaatjes klein. Dit kun je ook met een schaar doen. Doe de tomaatjes in een glas en knip ze in kleine stukjes.

Leg een tortilla op een groot bord en strooi er de helft van de kaas over aan de ene kant. Probeer het niet te dicht bij de rand te krijgen. Strooi de helft van de lente-uitjes en stukjes tomaat over de kaas. Bestrooi het geheel met een beetje cayennepeper. Pas op: cayennepeper is pittig, dus let op dat je niet te veel doet. Vouw de tortilla dubbel zodat ie de vorm van een halve maan krijgt. Maak zo ook de tweede tortilla.

Plaats de koekenpan op het fornuis en zet het vuur middelhoog. Doe een scheutje olie in de pan. Leg met een spatel de dubbelgevouwen tortilla in de pan en bak tot de bodem lichtbruin is en de kaas wat is gesmolten, ongeveer 2 minuten. Draai de tortilla met de spatel om en bak nog 2 minuten. Leg hem op een bord en bak dan de andere tortilla.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten