zondag 27 november 2016

Zoete Sinterklaas zadencrackers



Drie weken geleden begon het televisieprogramma 'Hoe word ik 100': een programma van omroep Max waarin 6 deelnemers die lijden aan diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en/of stress, onder begeleiding van een medische deskundigen een gezondere levensstijl aan te leren.

In de tweede aflevering stond voeding centraal. De deelnemers kregen een kookworkshop waarin ze met gezonde producten gaan koken. Thuis ging deelnemer John ook aan de slag en bakte lijnzaadcrackers met oregano.

Ik maakte vandaag een variant met speculaaskruiden: Zoete Sinterklaas zadencrackers.

Ingrediƫnten:
  • 80 gram zonnebloempitten
  • 80 gram pompoenpitten
  • 40 gram (gebroken) lijnzaad
  • 40 gram sesamzaad
  • 1 theelepel zout
  • 150 gram water
  • 3 eetlepels volkoren speltmeel (of voor glutenvrije variant: kikkererwtenmeel)
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 ahornsiroop

Materiaal: bakplaat, 2 stukken bakpapier en bakkwastje.

Meng de pitten en zaden met het zout, voeg het water toe en schep even goed door. Laat dit een half uurtje staan.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng het meel en de speculaaskruiden door het zaden/pittenmengsel. Stort het geheel op de bakplaat. Strijk het een beetje uit elkaar met een lepel/ . Leg hierop het tweede stuk bakpapier en druk het geheel mooi plat met je handen. Verwijder het het bovenste vel bakpapier. Bak de crackers in 25 minuten in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven. Bestrijk de crackers met het kwastje met de ahorn siroop en snijd de crackers in stukken. Laat ze verder afkoelen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten