zaterdag 18 maart 2017

Wortelpannenkoekjes



Gisteren gaf ik de tweede kookles van de Kookclub Superchefs met het thema 'Meer groente eten'. Wist je dat van de 100 kinderen slechts 1 de aanbevolen 250 gram groente per dag eet?

Vaak 'bewaren' we de groente tot het avondeten. Een goede manier om meer groente te eten, is om ook bij de andere eetmomenten groente te eten: bij de lunch of bij de tussendoortjes.
Met deze pannenkoekjes kun je zelfs ontbijten met groente :-)!

Je kunt deze pannenkoekjes ook heel goed invriezen. Dan heb je altijd een gezond tussendoortje op voorraad dat je ook heel goed mee kunt geven aan je kind als pauzehapje.

Wij zijn hier in huis dol op dit soort kleine gezonde pannenkoekjes. We smullen ook graag van deze smoothiepannenkoekjes.


Ingrediƫnten voor 3 Ơ 4 koekjes:
  •    50 gram wortel
  •      2 eieren
  •    sap van halve sinaasappel
  •      40 gram bloem
  •      1/3 theelepel bakpoeder
  •      snufje zout
  •      1 theelepel kaneel
  •       klein handje rozijnen (eventueel vervangen door 20 gram geraspte kokos)
  •      30 gram amandelschaafsel
  •       klein scheutje (zonnebloem)olie


Materiaal: rasp, beslagkom, garde, koekenpan
 
Raps de wortel. Klop de eieren los met het sinaasappelsap. Meng bloem, bakpoeder, zout en kaneel. Roer het bloemmengsel door de eieren en klop goed met de garde tot er geen klontjes mee in je beslag zitten. Roe de geraspte wortel en rozijnen door je beslag.

Verwarm een scheutje olie in de koekenpan. Schep met een (opschep)lepel beslag in de pan. Maak zo drie of vier koekjes. Verdeel wat amandelschaafsel over de bovenkant (als het beslag nog vloeibaar is). Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.


Variatie-tip: Je kunt de koekjes ook hartig maken met een extra snufje zout en wat kerriepoeder!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten