zondag 25 augustus 2019

Bananen pindakaas-wafels


Zoals jullie misschien al gelezen hebben op mijn blog, let ik de laatste maanden op mijn koolhydraten en gebruikte daarom voor deze wafels i.p.v. tarwemeel kokos- en havermeel. Kokosmeel is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt, havermeel maak je zelf door een pak havermout fijn te maken in een keukenmachine.

Voor wafels heb je natuurlijk een wafelijzer nodig. Mocht je geen wafelijzer hebben, kun je ook kleine pannenkoekjes van het beslag bakken, gewoon in een koekenpan.

Serveer de wafels met beetje yoghurt en vers fruit. Je kunt de wafels heel goed invriezen! Je kunt ze dan heel makkelijk ontdooien/verwarmen in de broodrooster. Zet de broodrooster op de laagste stand, anders verbranden de wafels snel.

Ingrediƫnten voor 6 wafels:
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 50 gram pindakaas
  • 40 gram kokosmeel
  • 50 gram havermeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram melk

Materiaal: wafelijzer, keukenmachine

Pureer de banaan in de keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, kun je hem gewoon fijn prakken met een vork. Voeg de eieren, pindakaas, kokosmeel, havermeel, bakpoeder, zout en melk toe en draai in de keukenmachine tot een glad beslag.

Verwarm het wafelijzer voor. Schep met een opscheplepel beslag in de vakjes van het wafelijzer en bak de wafels in 3 Ć  4 minuten gaar en bruin. Haal ze uit het ijzer en laat afkoelen op een rooster. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten