zaterdag 30 januari 2021

Wafels

 


In Corona-tijd is je verjaardag vieren is anders dan normaal: met 1 bezoeker je feestje vieren........tja.....dat is lastig. Dus bedacht ik wat anders om mijn verjaardag te vieren, we moeten toch een beetje creatief zijn in deze tijd. 

Een van de leuke dingen aan 'jarig zijn' als kind vond ik altijd 'trakteren'. Daarom bakte ik een hele lading wafels en ben gaan trakteren! Veilig op 1 1/2 meter bij mensen in de deuropening!


Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram boter
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 eetlepel slaolie

Materiaal: beslagkom, wafelijzer, weegschaal


Doe de bloem, het bakpoeder, basterdsuiker en vanillesuiker in de beslagkom. Snij de boter in kleine stukjes. Doe de boter en de eieren bij de bloem in de beslagkom en kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Voeg de slaolie er bij en kneed een laatste keer door.

Laat het deeg een uur rusten in de koelkast. 

Verdeel het deeg in porties van 40 gram en rol er worstjes van. Verwarm je wafelijzer en bak de wafels gaar in ongeveer 2 minuten. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten