dinsdag 4 mei 2021

Perfecte bananen-pannenkoeken met amandelmeel en havermout

 


De dag beginnen met een lekker gezond feestelijk ontbijt, heerlijk! Wij hebben deze week vakantie en dan is er dus meer tijd om de dag rustig te beginnen en ik maakte voor mezelf deze bananen-pannenkoeken. Zondag is het moederdag, ik weet zeker dat hier heel veel moeder heel blij van worden!


Ingrediënten voor 6 pannenkoekjes:

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 25 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje yoghurt
  • scheutje maple syrup
  • handje aardbeien


Doe de banaan in een beslagkom en prak de banaan fijn met een vork. Doe de eieren, havermout, amandelmeel en bakpoeder bij de banaan en roer goed door.

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Schep 3 hoopjes beslag in de koekenpan. Zet het vuur middelhoog. Let op als je het vuur te hoog hebt staan, dan worden de pannenkoekjes te bruin/zwart aan de onderkant voor ze gaar hebben kunnen worden. 

Laat de pannenkoekjes rustig gaar worden aan de onderkant. Omdat er geen bloem in de pannenkoeken zit, zijn ze zachter dan gewone pannenkoeken en zijn ze wat moeilijker om te draaien. 

Bak van het overgebleven beslag nog 3 pannenkoekjes.

Draai de pannenkoekjes voorzichtig om met de spatel en een vork. Schuif de spatel onder de ene kant van het pannenkoekje en help met de vork de andere kant op de spatel te schuiven en flip het koekje om. 

Bak nog even de andere kant van de pannenkoekjes gaar. 

Serveer de pannenkoekjes meteen: stapel ze op elkaar op ontbijtbordje, schenk een beetje yoghurt en maple syrup over de pannenkoekjes en verdeel de aardbeien er over. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten