vrijdag 16 november 2018

Broodje paprika-tomatenstoof met runderrookworst


 


Hoe krijg je kinderen aan de groente bij de lunch? Over deze vraag voor het project Overheerlijk Overblijven heb ik de laatste dagen veel nagedacht. Voor de tweede week Overheerlijk Overblijven bedacht ik dit broodje met paprika-tomatenstoof met runderrookworst.

Dit is ook een fijn recept voor die avonden waarop je als gezin niet samen kunt eten, omdat er bijvoorbeeld gesport moet worden. Maak een pan met stoof, laat afkoelen en zet in de koelkast. Iedereen kan dan zijn eigen portie even opwarmen en lekker eten!


Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 grote ui of twee kleine uien
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 120 gram runderrookworst
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper
  • zonnebloemolie
  • 4 (volkoren) broodjes


Snij de ui in halve ringen. Snij de paprika in reepjes en de tomaten in stukjes. Snij de rookworst in stukjes.

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de ui en de paprikareepjes. Bak gerookte paprikapoeder even mee, zo komen de samen goed vrij. Voeg het blik tomatenstukjes, de gesneden stukjes tomaat en stukjes rookworst toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten pruttelen.

Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat er al veel zout in de rookworst zit. Serveer de paprika-tomaten-stoof met de runderrookworst met de broodjes! Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten