zaterdag 22 september 2012

Ome Jan-boterhammen


Afgelopen week vierden wij M. zijn 5de verjaardag. Het was een gewone school/werkdag, maar als het enigszins kan, zijn op verjaardagen 'pappa' en 'mamma' thuis en dat was deze dag gelukkig weer gelukt. De knullen kwamen tussen de middag gewoon thuis lunchen met I. en mij. Ter ere van M. zijn verjaardag kwam onze ome Jan gezellig 'mee-eten.' Bij feest vieren hoort lekker (en liefs een beetje speciaal) eten, die dag werden dat de beroemde ome Jan-boterhammen:
Je hebt nodig voor 4 boterhammen:
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 4 plakken peperkoek
  • Margarine
  • Rinse appelstroop
  • Pure hagelslag. 
Besmeer de sneetjes roggebrood met margarine en daarna met stroop en leg op elke sneetje een plak peperkoek. Besmeer de peperkoek met stroop en bestrooi met hagelslag.
En dan smullen maar!!! Nu bestonden de ome Jan-boterhammen al veel langer. Lang geleden smulden twee andere jongetjes hier al van, maar voor ons was het de eerste keer dat we ze aten. De ome Jan-boterhammen vielen zo in de smaak bij T. en M. dat ik denk dat ze vaker (op feestdagen) op het menu komen!

De lekkerste stroop vind je trouwens bij Puur Vandewall in Eckelrade. Ze hebben ook een webwinkel, zelfs met bezorgservice voor klanten die (goed bereikbaar) wonen aan de brengroute van Eckelrade naar Maastricht en weer terug!

3 opmerkingen: