Ook dit jaar is de school van M. ingeloot voor het EU Schoolfruit! Ik heb net even op papier gezet wat er nu moet gebeuren op een school om van het EU Schoolfruit-project een succes te maken.
Misschien ook handig voor andere scholen?!
Maak
van
EU
SCHOOLFRUIT
een
SUCCES
Stap 1 Benodigde materiaal
Zorg dat
materialen die nodig zijn bij de verspreiding van de groente en fruit op school
aanwezig zijn:
- Lijst met aantal kinderen per klas
- Theedoeken (om groente/fruit mee te drogen na het wassen en voor de vaat)
- Snijplanken
- Schilmesjes
- Eventueel appelsnijder/verdeler (veel kwaliteitverschil, Westmark heeft een goede)
- Dienblad voor iedere klas (bijv. http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40041131/)
- Plastic folie
- Indien mogelijk koelkast
Stap 2 De levering
Zorg dat er
een persoon (leerkracht, conciƫrge of een ouder) op de dag die met de
leverancier is afgesproken dat de groente en fruit geleverd wordt, controleert
of de levering is gebracht.
En dat deze persoon zorgt dat groente die in de
koelkast bewaard moeten worden in de koelkast legt en andere groente/fruit op
zo koel mogelijk plek in school zet. Indien er bananen geleverd zijn dat deze
persoon de verpakkingen opent, zodat het fruit kan ‘ademen.’
Laat deze persoon
ook de volgorde van gebruik bepalen (mede aan de hand van het advies op de
website van EU Schoolfruit).
Stap 3 Wassen, snijden, verdelen en
verspreiden
Zorg dat er
voldoende mensen (ouders, grootouders, kinderen uit bovenbouw, conciƫrge) zijn
die meehelpen bij het wassen en snijden van de groente en/of fruit.
Verdeel de
groente/fruit over de dienbladen en dek indien nodig af met plastic folie.
Breng de dienbladen naar de klassen. Was de snijplanken en schilmesjes af,
zodat ze weer klaar liggen voor de volgende Schoolfruit-dag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten