donderdag 23 januari 2014

Chocolade Speltkoeken


Gisteravond stond één van mijn mede-cursisten van de Brood Bak-cursus voor de deur met 10 kilo bloem!!! Ze was 's middags bij de Commandeursmolen in Mechelen geweest en was zo lief om ook voor mij 5 kilo speltbloem en 5 kilo roggebloem mee te nemen. Die zakken stonden gisteravond in de keuken en mijn handen jeukten om ermee aan de slag te gaan. Helaas had ik daar gisteren geen tijd voor, maar vandaag wel! Ik bakte deze Chocolade Speltkoeken naar recept van de Bisschopsmolen in Maastricht. Smullen!!

Ingrediënten:
  • 460 gram speltbloem
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  •  2 eieren 
  • mespunt zout
  • mespunt citroenrasp
  • 20 gram bakpoeder
  • 200 gram pure chocolade druppels

Materiaal: mixer, ijslepel, bakpapier

Verwarm de oven goed voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de boter, 2 soorten suikers, zout en citroenrasp in een kom en klop met de mixer tot een zacht mengsel. Voeg één voor één de eieren toe aan het boter/suikermengsel, klop goed door tot alles gemengd is.

Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop met de mixer tot alles goed gemengd is en je een beetje een kruimelige massa in je kom hebt.

Doe de chocoladedruppels in de kom erbij en kneed met een koude hand kort door tot een samenhangende massa.Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes bruin en gaar in ongeveer 18 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.

Voor degenen die niet in Zuid-Limburg wonen en dus niet even makkelijk naar Mechelen en/of Maastricht kunnen voor ingrediënten. De Bisschopsmolen heeft een webwinkel !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten