maandag 10 december 2018

Perencrumble met amandelmeel, havermout en honing




Vandaag maakte ik met de kinderen van de KinderResto Maastricht deze perencrumble, lekker met een vleugje gember!

Ingrediënten:
  • 4 peren
  • 1 cm. stukje verse gember
  • verse citroen
  • boter om ovenschaal in te vetten


Voor de crumble-laag:
  • 40 gr amandelmeel
  • 40 gr havermout
  • 40 gr boter
  • 40 gr honing



Materiaal: ovenschaal of 4 eenpersoons schaaltjes

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember.

Meng de peren met de gember en sprenkel er wat citroensap over. Vet ovenschaal(tjes) met boter en leg de peren erin.

Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en wrijf de ingrediënten je vingers doorheen tot een grof kruimelig deegje. Verdeel het deeg over de peren in de ovenschaal(tjes) en zet ze in de oven.

Bak crumble in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten