vrijdag 14 december 2018

Tomatensoep met balletjes



Met de kinderen van basisschool De Wereldster maakte ik vandaag voor Overheerlijk Overblijven een lekkere tomatensoep met balletjes, een favoriet van veel kinderen! Er werd goed gesmuld!

Ingrediƫnten:
  • 750 gram tomaten                                                        
  • 2 winterpeen                                                    
  • 2 ui                                                               
  • 2 stengel bleekselderij  
  • 2 teentjes knoflook                                                 
  • 1 blik tomatenpuree (70 gram)
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 200 gram rundersoepballetjes
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • stokbrood                                                                                                     

Materiaal: grote soeppan, koekenpan, staafmixer

Was de tomaten en snij ze in stukken. Snij de uien, wortels en bleekselderij in stukjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan. Bak de uien, wortel en bleekselderij. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even. Voeg de fijngehakte knoflook en paprikapoeder toe en meng het geheel goed.

Doe dan de tomaten, bouillonblokjes, suiker en 750 ml water in de pan. Breng het aan de kook en laat 15 minuten koken.

Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de runderballetjes in ongeveer 5 minuten bruin en gaar.

Haal de soeppan van het vuur, voeg de verse basilicum toe en pureer de soep helemaal glad met de staafmixer. Doe de balletjes erbij en verwarm de soep nog even door. Proef de soep en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Serveer de soep met het stokbrood.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten