vrijdag 25 januari 2019

Hutspot van aardappel, wortel, ui en knolselderij



Als ik op basisschool De Wereldster aankom, hebben de leerlingen altijd speelkwartier en krijg ik standaard een aantal keer de vraag: "Wat eten we vandaag?" "Wat eten we vandaag?" Erg leuk hun enthousiasme!  Vandaag maakten we hutspot van aardappel, wortel, ui en knolselderij geserveerd met prikkers van rookworst, snoeptomaatjes en komkommer. Het viel goed in de smaak.


Ingrediƫnten:
  •        1 kilo aardappels
  •        1 kilo hutspot groenten (of 750 gram winterpeen en 3 grote uien)
  •        300 gram knolselderij
  •        1 theelepel uienpoeder
  •        ½ theelepel paprikapoeder
  •        ½ theelepel kurkuma
  •        ½ theelepel nootmuskaat
  •        scheutje zonnebloemolie
  •        zout en peper
  •        klontje roomboter

Materiaal: koekenpan, soepketel en pureestamper 
Schil de aardappels en de knolselderij en snij in stukjes.
Haal de uien uit de zak hutspot-groenten. Verwarm in de olie in een koekenpan en voeg de uien toe. Voeg de kruiden toe en bak even mee.

Doe de aardappels, knolselderij, winterpeen en aangefruite ui in de soepketel. Voeg zoveel water toe dat de aardappelen en groenten net onder water staan en voeg wat zout toe.

Kook de aardappelen en groenten in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af de aardappelen en groenten af. Doe de helft van de aardappelen en groenten terug in de soepketel en stamp goed fijn met de pureestamper. Voeg de andere helft van de aardappelen en groenten toe aan de soepketel en stamp nog een paar keer, zodat het geheel onder elkaar mengt, maar er nog grove stukken in de puree blijven zitten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten