Ingrediënten:
- 3 overrijpe bananen
- 3 eieren
- 120 ml zonnebloemolie + beetje extra om in te vetten
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 100 gram bloem + 1 eetl. extra bloem
- 100 gram meel
- 50 gram geraspte kokos
- 2 flinke theelepels bakpoeder
- snuf zout
- 80 gram pure chocolade
Materiaal: cakevorm (25 cm)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met de extra zonnebloemolie en bestuif met de extra bloem.
Pureer de bananen helemaal fijn in een keukenmachine of met een vork. Meng één voor één de eieren door de bananenpuree en roer het geheel goed door. Roer ook de zonnebloemolie en ahornsiroop erdoor.
Meng bloem, meel, kokos, bakpoeder en zout. Roer het bloemmengsel door het bananenmengsel. Hak de chocolade klein en roer door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 35 à 45 minuten bruin en gaar.
woensdag 30 januari 2019
Bananenbrood met chocolade
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten