vrijdag 24 mei 2019

Makkelijke kippensoep



Vandaag maakte ik met de kinderen van Basisschool De Wereldster voor Overheerlijk Overblijven makkelijke kippensoep, natuurlijk met veel groente! Door voorgesneden groente te gebruiken is het een heel makkelijk recept! Om de soep wat extra voedzaam te maken, voegde ik mini macaroni toe. Hiervoor gebruikte ik 1/2 witte en 1/2 volkoren pasta.

Ingrediënten:
  • 250 gram kipfilet
  • 50 gram mini macaroni
  • 1 zak roerbakmix van 400 gram* 
  • 1 courgette 
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • gedroogde oregano
  • verse bladselderij
  • olijfolie


Materiaal: soeppan, koekenpan

Breng 2 liter water aan kook en los er de bouillonblokjes in op. Zet het vuur lager, leg de kipfilets in de bouillon en pocheer de kipfilet gaar in de bouillon: dit betekent dat het water net ónder de kookt blijft! Pocheer de kipfilet in 25 minuten gaar en haal ze uit de pan.

Snipper de uien en snij de courgette in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en de courgette aan en voeg een theelepel oregano toe. Doe de ui en courgette toe aan de bouillon waarin je de kipfilet hebt gepocheerd. Voeg ook de macaroni en roerbakmix toe aan de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten koken.

Snipper de verse selderij. Trek met twee vorken de kipfilet in kleine stukjes. Doe de selderij en de kip in de pan. Eet smakelijk!

* Ik gebruikte Hollandse mix met wortel, bleekselderij, broccoli, paprika, bloemkool en sperziebonen









Geen opmerkingen:

Een reactie posten