maandag 24 augustus 2015

Chop Chop Cooking Club opdracht 2: Roerei



De tweede opdracht van de Chop Chop Cooking Club is "Roerei met toast." Ik zocht voor T. een leuk filmpje op over het maken van roerei en kwam dit filmpje van Janneke Vreugdenhill. Toast is niet anders dan geroosterd brood. Het resultaat van T. zie je hierboven, hij maakte zijn roerei met toast zo:

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel water
  • zout en peper
  • klontje boter
  • 4 sneetjes brood

Materiaal: pannenlikker, koekenpan/steelpan en broodrooster

Breek de eieren boven een kom, voeg water, melk, snufje zout en klein beetje peper toe. Klop de eieren kalmpjes los met de vork.

Smelt de boter in de koekenpan op laag vuur. Neem liever een kleine dan een grote koekenpan (een steelpan kan ook): je wilt het eimengsel langzaam laten stollen, niet bakken.

Schenk het losgeklopte ei erbij. Laat het ei langzaam stollen terwijl je rustig roert met de pannenlikker. Houd het vuur vooral laag. Kom niet in de verleiding het hoger te draaien,want dan eindig je met gele, rubberen korrels.

Haal de pan van het vuur wanneer het roerei nog romig en een beetje vloeibaar is. Rooster het brood in de broodrooster. Serveer het roerei en toast meteen.

Dit is het basisrecept. Als je dit onder de knie hebt, kun je gaan variëren met extra's, zoals verse kruiden, geraspte kaas, blokjes ham, ringetjes bosui, blokjes tomaat, gerookte zalm of garnalen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten