woensdag 13 november 2013

Appelmoes


Vandaag in de Superchef kinderkookles maakten we boulets sauce lapin (=luikse balletjes) en appelmoes. Twee lekkere recepten voor dit gure herfstweer! De appelmoes maakten we zo:

Ingrediƫnten:
·         500 gram goudrenetten
·         500 gram elstar
·         500 gram cox orange
·         een klein snufje zout
·         eventueel beetje honing of suiker naar smaak

Snij de appel in parten en verwijder het klokhuis. Schil het appelpartje en snij hem in stukjes. Doe de appelstukjes in een pan en voeg zoveel water toe net genoeg dat de bodem onderstaat. Voeg een klein snufje zout toe. Leg een deksel op de pan en breng alles aan de kook. Als het kookt, draai je het vuur laag en laat de appels een kwartier zachtjes koken. Roer met een houten lepel tot de appelmoes zo grof of fijn is als je lekker vindt. Proef de appelmoes en voeg eventueel nog een beetje honing of suiker toe. 


Wij voegden geen suiker en geen honing toe, gewoon puur natuur! Je kunt de appelmoes koud en warm serveren, ik vind hem nog een beetje lauw het lekkerste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten