maandag 4 november 2013

Warme najaarssalade



Vorige week was een informatie-avond bij 10ten met het thema Voeding. Susanne Taubitz hield die avond een interessante presentatie. Gisteravond werd de theorie in de praktijk gebracht en werd er samen met Susanne en Leanne Heijmans gekookt in de keuken van 10ten. Het was een hele leuke, leerzame en inspirerende avond met lekkere gerechten.

Eén van de gerechten was de Warme Najaarssalade. Ik maakte vandaag hier thuis mijn eigen versie.

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 12 grote garnalen
  • chinese kool
  • zakje waspeen
  • zakje rucola
  • pompoenpitten
  • olijfolie
  • citroensap
  • balsamico-azijn
  • honing
  • sambal
  • teentje knoflook (in plakjes)

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de wortels goed schoon en halveer de waspeentjes in de lengte (snij grote wortels in vieren). Verdeel de waspeen over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 3 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels honing en breng op smaak met peper, zout en een mespuntje sambal. Besprenkel de waspeen hiermee en hussel alles goed door. Plaats in de oven en rooster de waspeen in circa 15-20 minuten gaar.
Snij de chinese kool doormidden, verwijder de harde kern en snij in dunne reepjes. Was de kool goed en sla droog in een slacentrifuge. Meng de kool met de rucola, je hebt hiervan ongeveer 160 gram nodig. Rooster een handje pompoempitten in een droge koekenpan.
Maak een dressing voor over de gemengde sla: Meng 1 1/2 eetlepel citroensap, 1 1/2 eetlepel balsamico-azijn, 2 theelepels honing en voeg 5 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm, om de garnalen te bakken, olie in een koekenpan en fruit even de plakjes knoflook en mespunt sambal aan. Voeg de garnalen toe en bak ze in 3-5 minuten gaar.
Nu ben je klaar om het bord mooi op te maken. Schenk, in een aparte kom de dressing over de sla. Verdeel de aangemaakte sla over twee borden, verdeel de geroosterde waspeen en de garnalen erover en bestrooi het geheel met pompoenpitten.


Ik serveerde er een sneetje geroosterd brood bij. Niet in overeenstemming met Susannes advies, maar wel lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten