donderdag 7 november 2013

Klassieke Kruidenboter


Gistermiddag was de MET SMAAK Presentatiemiddag en wat was het een geslaagde middag!!
25 kinderen kwamen mee doen en gingen in de keuken aan de slag. We maakten kruidenboter en iedereen mocht zijn bakje zelfgemaakte kruidenboter mee naar huis nemen om er thuis van te smullen!

Ingrediƫnten:
100 gram ongezouten roomboter
Bosje verse bieslook
Bosje verse peterselie
1 flink teentje knoflook
Scheutje citroensap
Versgemalen zwarte peper en zout
 
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen buiten de koelkast, zodat ie zachter wordt. Als de roomboter zachter is doe je hem een schaal, eentje waarin je genoeg ruimte hebt om te mengen.
Prak de boter fijn met een vork. Knip met een schaar de bieslook en peterselie mooi klein. Haal het velletje van het teentje knoflook, snij hem dan eerst in dunne plakjes en snij daarna in kleine stukjes. Meng de kruiden en de knoflook goed door de boter, zodat alles mooi verdeeld is. Breng de boter op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout. Nu kun je de boter in een mooi schaaltje doen of maak er een mooie kruidenboterrol van. Dit doe je zo: Pak een stuk vershoudfolie en leg deze op een schoon aanrecht. Schep de kruidenboter op de vershoudfolie en draai de boter als een snoepje op zodat er een mooie rol ontstaat. Laat de kruidenboter hard worden in de koelkast en snij er dan plakjes af, zoveel als je wilt gebruiken. De rest leg je terug in de koelkast voor een andere keer.


Voor alle kinderen die er waren: super dat jullie er waren, ik vond het fantastisch en hopelijk tot een volgende keer!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten