donderdag 21 november 2013

Crostini met tapenade van tomaat



In de kinderkookles 'Italiaanse keuken' maakten we gisteren crostini's met tapenade van tomaat, een lekker fris hapje.

Ingrediënten:
  • 1 Italiaans ciabatta brood of Frans stokbrood
  • 6 kleine trostomaatjes
  • ¼ teentje knoflook
  • 1 grote of 2 kleine zongedroogde tomaat
  • olijfolie
  • 6 kleine trostomaatjes
  • verse basilicumblaadjes
  • peper en zout
Materiaal: broodmes, schilmes, schaar

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snij het brood in sneetjes en leg de sneetjes naast elkaar op een bakplaat. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Wrijf de sneetjes in met een gehalveerd teentje knoflook, voorzichtig ze zijn heet!
Halveer de tomaatjes en schep met een theelepeltje of met je vingers de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak het teentje knoflook schoon, snij in dunne plakjes en hak goed fijn. Snij het zongedroogde tomaatje in dunne reepjes en plet het goed met een vork zodat het een soort pasta wordt. Meng het tomatenvruchtvlees, de fijngehakte knoflook en de zongedroogde tomaat-pasta en voeg een scheutje olijfolie toe. Knip de basilicumblaadjes in stukjes en doe bij het tomatenmengsel. Breng de tapenade goed op smaak met peper en zout. Laat de tapenade 30 minuten staan, zodat de smaken lekker in kunnen trekken.

Beleg 5 à 6 crostini’s met de tapenade, meteen serveren! Buon Appetito!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten