vrijdag 8 februari 2019

Pasta al pomodore e mascarpone


Vorige week vroeg ik aan één van de leerlingen van basisschool De Wereldster wat hij graag deze week zou willen eten met Overheerlijk Overblijven. Hij antwoordde: "pasta!". Dus werd het deze week pasta! Ik maakte met de kinderen deze pasta al pomodore e mascarpone: een beetje zomer op je bordje midden in de winter!

Je kunt zelf kiezen welke pasta je gebruikt. Wij maakten penne. We weten natuurlijk allemaal dat het gezonder is om volkoren pasta te kiezen dan witte pasta. Omdat de meeste leerlingen thuis witte pasta gewend zijn, koos ik om half/half te maken: de ene helft volkoren penne en de andere helft 'gewone' witte penne. Een goede manier om stapsgewijs meer vezels binnen te krijgen!

Ingrediënten:
  • 400 gram pasta naar keuze 
  • 1 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • 4 à 5 zongedroogde tomaten 
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels mascarpone
  • vers basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 30 gram pijnboompitten

Materiaal: soeppan, hapjespan, koekenpan en staafmixer

Breng ruim water aan de kook in de soeppan. Schil en snipper de ui en de knoflook. Snij de bleekselderij en de gedroogde tomaten in stukjes. Doe de pasta in de pan en kook beetgaar.
Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de uien 3 minuten aan. Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook en paprikapoeder toe. Roer goed door en bak nog 1 minuut mee. Voeg de tomatenstukjes uit blik, de zongedroogde tomaten, bleekselderij, Italiaanse kruiden en peper en zout toe. Breng de saus aan de kook en laat hem 5 à 8 minuten pruttelen. Rooster de pijnboompitjes bruin in een droge koekenpan. Blijf erbij en let goed op, want ze kunnen snel verbranden!
Voeg de mascarpone toe en pureer de pastasaus glad met de staafmixer. Pluk de basilicum en scheur de blaadjes klein. Roer de basilicum door de saus en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Meng de pasta en de saus goed door elkaar. Schep de pasta op en bestrooi met de pijnboompitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten